Auto 2dehands verkopen

Tags: Opkoper mobilhome –  Auto opkoperopkoper wagens

De temperatuur daalt, en we staan op het punt om de vrieskou in te gaan hier in Edmonton. Koude weersomstandigheden kunnen zwaar zijn voor voertuigen, vooral voor autoaccu’s. Als u naar buiten gaat om uw auto te starten, wilt u dat de motor start, zodat u niet in de kou komt te zitten. De beste autoaccu voor koud weer kan u de startkracht geven die u nodig hebt om een nieuwe winter in Alberta door te komen.

Hier zijn tips voor wat u moet zoeken in een autobatterij voor koud weer:

Controleer de koudstartstroom.
Cold Cranking Amps (CCA) is een waarde die de batterij-industrie gebruikt om te bepalen in hoeverre een batterij een motor kan starten bij zeer koude temperaturen. Het koudstartvermogen wordt bepaald door het aantal ampères dat een 12-volt batterij kan leveren bij -18 graden Celsius (of nul graden Fahrenheit) gedurende 30 seconden, terwijl de spanning ten minste 7,2 volt bedraagt en blijft.

In de koude weersomstandigheden van Edmonton zal de beste autobatterij voor koud weer een goede CCA-waarde hebben. Als uw autobatterij het moeilijk heeft elke keer dat u uw auto start in de kou, zal dit de levensduur van de batterij verkorten. Een batterij met een behoorlijke koudstartstroom en een hoger startvermogen zal langer meegaan en goede prestaties leveren. Als u niet zeker weet welke CCA-waarde u nodig hebt, kunnen wij u helpen dat te bepalen op basis van uw specifieke voertuig en eventuele aftermarket-accessoires die u wilt gebruiken.

Overweeg de reservecapaciteit.
De reservecapaciteit (RC) van een batterij is een andere waarde die het overwegen waard is. Deze wordt bepaald door het aantal minuten dat een opgeladen batterij bij ongeveer 26 graden Celsius (80 graden Fahrenheit) 25 ampère kan ontladen tot de batterij onder 10,5 volt zakt. In principe geldt: hoe hoger de RC-waarde, hoe beter.

Kies een batterijtype.
Er is een hele reeks batterijtypes op de markt, en zoals alles zijn sommige beter dan andere. We overlopen de basiskenmerken van drie populaire batterijtypes.

Standaard natte batterij: Dit type loodzuurbatterij kan een elektrisch basissysteem van stroom voorzien en betrouwbare start-ups leveren. Als u een hoge trillingsweerstand wilt of als u een voertuig hebt dat extra elektrische eisen stelt, is dit misschien niet de beste keuze.

Absorberende glasmat (AGM) batterij: AGM-batterijen zijn een behoorlijke upgrade ten opzichte van de standaard loodzuur-batterij. Ze leveren betrouwbaar startvermogen, zijn goed bestand tegen trillingen, zijn niet lekvrij, kunnen diep worden ingereden en opgeladen, en kunnen aan hogere elektrische eisen voldoen. AGM is een slimme keuze.

SPIRALLCELL batterij: De Optima SPIRALLCELL-batterij is waarschijnlijk de beste autoaccu voor koude weersomstandigheden en hoge prestaties. Hij is echter duurder en levert misschien meer op dan een standaardauto nodig heeft. Maar als u uw auto met een gerust hart wilt starten, zelfs bij de koudste weersomstandigheden, is dit misschien wel de investering waard. Hij biedt alles wat een AGM-batterij biedt, maar is bestand tegen extreem gebruik. Als u veel aftermarket-accessoires hebt en hoge eisen stelt aan de prestaties van uw auto, kan een SPIRALLCELL-batterij de beste keuze voor u zijn.

De grootte is belangrijk.
Bij de keuze van een autobatterij moeten de afmetingen, de plaats van de klemmen en de fysieke afmetingen geschikt zijn voor uw voertuig. Accu’s worden ingedeeld in groepen naargelang het merk en model van uw auto, en ook naargelang het motortype. Al deze informatie kan worden gevonden in de handleiding van uw auto. Het is mogelijk dat uw auto geschikt is voor een batterij uit meer dan één groepsmaat en dit is iets waar Revolution Motors u mee kan helpen.

Meer tips voor het kopen van de beste autoaccu voor koud weer.

Als u het juiste batterijtype en -ontwerp hebt gekozen en driemaal hebt gecontroleerd of de batterij voldoende koudstartvermogen heeft om aan de eisen van onze weersomstandigheden te voldoen, bent u op de goede weg. Hier zijn nog enkele andere dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw autobatterij deze winter meegaat:

Laat uw autoaccu regelmatig nakijken door een betrouwbare monteur zoals Revolution Motors.
Maak uw accu regelmatig schoon als er corrosie is bij de aansluitpolen. U kunt ook een corrosievrije accu kopen.
Controleer de garantiegegevens van uw accu. Zelfs de beste autoaccu’s voor koud weer kunnen defect raken, maar ze kunnen onder de garantie vallen.
Hebt u meer vragen? Lees meer over onze service voor autoaccu’s en maak een afspraak voor een vervanging of inspectie