Auto nieuws

In de afgelopen maanden hebben veel lezers gevraagd of het een goed idee is om een huurauto te kopen. Laten we, alvorens deze vraag te beantwoorden, eens kijken naar de autoverhuursector in zijn geheel.

De grote autoverhuurbedrijven kopen elk jaar ongeveer twee miljoen auto’s. Deze auto’s verdwijnen niet op magische wijze na 18 tot 24 maanden, zij worden verkocht, hetzij op grote veilingen of rechtstreeks aan het publiek.

Dat betekent dat ongeveer één op de vijf auto’s op de weg ofwel een huurauto ofwel een ex huurauto is. Misschien zit u er nu wel in en weet u het niet eens!

Er zijn twee stromingen als het gaat om het kopen van een huurauto. De ene zegt dat het een geweldige manier is om een goede deal te krijgen, de andere zegt dat je ze koste wat kost moet vermijden. Dus wat is juist?

Helaas is er geen eenvoudig antwoord, dus hier nemen we u mee door de voors en tegens van het kopen van een huurauto. We zullen ook uitleggen welke processen de grote bedrijven volgen bij de verkoop van hun gebruikte auto’s en we zullen u advies geven over hoe u op een verstandige manier een gebruikte auto kunt kopen.

Als u klaar bent met het lezen van dit artikel moet u genoeg weten om te beslissen of het kopen van een huurauto de juiste beslissing voor u is. (Of misschien moet dat zijn het kopen van een ex-huurwagen).

Hoewel een zoekopdracht op Google waarschijnlijk veel verhuurbedrijven in de buurt zal opleveren, wordt de autoverhuursector gedomineerd door drie grote spelers. Dit zijn Enterprise, (die Alamo en National bezit), Hertz, (omvat Dollar en Thrifty), en Avis, (Budget, Payless en ZipCar).

De koopkracht die deze bedrijven hebben laat hen toe om geweldige deals te onderhandelen met de autofabrikanten, op voorwaarde dat de fabrikanten dat spel willen meespelen. Sommige verkiezen dat niet te doen. Veel van deze auto’s zijn wat men noemt “programma-auto’s,” wat betekent dat ze terug gaan naar de fabrikant zodra het verhuurbedrijf klaar is met hen. Andere worden doorverkocht aan groothandelaars en een klein deel verkopen de bedrijven zelf.

Met huurauto’s wordt meestal veel gereden. (Als een auto niet op de weg is, verdient hij geen geld voor het verhuurbedrijf.) Nog niet zo lang geleden werden auto’s 12-14 maanden en 25-35.000 mijl gehouden. De laatste jaren zijn auto’s echter betrouwbaarder geworden en houden de verhuurbedrijven ze langer. Vandaag de dag is het niet ongewoon om een huurauto te krijgen die 18 – 24 maanden oud is met tot wel 40.000 mijl “op de klok”.

Krijg de beste nieuwe auto prijs online.

5 goede redenen om een huurauto te kopen
Laten we beginnen met de redenen te overlopen waarom u een auto van Enterprise of een van de andere bedrijven zou willen kopen.

1) Lage(re) prijzen

Verhuurbedrijven kopen hun auto’s heel goedkoop, dus kunnen ze het zich veroorloven om ze ook goedkoop te verkopen. Ze zijn echter niet gek en u zult merken dat ze de marktwaarde kennen. Als gevolg daarvan zullen hun auto’s enigszins worden afgeprijsd, maar misschien niet zo veel als u zou verwachten. Het is aan u om het nodige onderzoek te doen.

2) Bijna nieuw

Zoals we hierboven vermeldden, worden huurauto’s meestal verkocht na 24 maanden (soms minder) of 40.000 mijl, afhankelijk van wat het eerst komt. Dat betekent dat je kijkt naar late model auto’s met al hun bijbehorende voordelen. (Voornamelijk veiligheid en brandstofbesparing.)

3) Garantie Dekking

Aangezien bijna elke nieuwe auto wordt geleverd met ten minste een drie jaar/36.000 mijl garantie, kan uw ex-huurder nog een jaar of meer van de fabriek dekking hebben. Bovendien, de “Big 3” omvatten garantie van 12 maanden/12,000 mijl op de meeste, zo niet alle, de auto’s die ze verkopen.

4) Gemakkelijk aankoopproces

Enterprise, Hertz en Avis adverteren allemaal “niet afdingen” aankoop. Dat betekent dat u de prijs betaalt die zij vragen of wegloopt. Maar aangezien de prijs waarschijnlijk dichter bij de prijs ligt die door particuliere verkopers wordt gevraagd dan door dealers, krijgt u een redelijke deal. Bovendien kunt u het grootste deel van het aankoopproces online doen, waardoor het een snel en gemakkelijk proces is.

Andere punten om op te merken zijn hun flexibiliteit met betrekking tot proefritten, retourneren/ruilen en inruilen. Allen laten u de auto die u overweegt te rijden en in te ruilen als u er niet tevreden mee bent, maar Hertz biedt ook een “Rent2Buy” programma. Dit is in feite een uitgebreide proefrit, waarbij u de auto voor een langere periode kunt uitproberen voordat u zich eraan verbindt.

5) Onderhouden en gecertificeerd

Verhuurbedrijven zorgen voor de huurauto’s omdat ze niet willen dat ze stuk gaan bij hun klanten. Plus, ze weten dat het de doorverkoopwaarde helpt. Dus als u besluit om een huurauto te kopen, kunt u er zeker van zijn dat de auto regelmatig olie ververst heeft en alle geplande onderhoudsbeurten heeft gehad. Ze zullen er ook voor zorgen dat eventuele terugroepacties snel worden uitgevoerd, wat niet noodzakelijkerwijs gezegd kan worden van particuliere eigenaars.

Veel van hun gebruikte auto’s worden verkocht als “Certified.” Net als bij een autodealer betekent dit dat het voertuig grondig is geïnspecteerd en dat eventuele belangrijke gebreken zijn verholpen. (U moet echter weten dat Hertz ook niet-gecertificeerde auto’s verkoopt. Als gecertificeerd zijn belangrijk voor u is, controleer dan of dit punt van toepassing is op het voertuig waarin u geïnteresseerd bent).

Tags: Wij kopen autos –  mobilhome verkopen